Samsung ažuriranjem blokirao gomilu Galaxy telefona?

Prema izveštajima vlasnika, nova ažuriranja su navodno „pokvarila“ starije modele Samsung Galaxy telefona.

Korisnici Samsunga na Redditu i X (ranije poznatom kao Twitter) sugerišu da je nedavno ažuriranje izazvalo da Galaxy S10, Galaxy Note 10, Galaxy S10e počnu da ulaze u tzv. bootloop. Prema Android Authority, Galaxy M51 takođe može biti pogođen ovim problemom.

Korisnik na X-u, negativeonehero, koji se bavi agregacijom tehnoloških vesti i odbija da ga nazivaju „tipsterom“, navodi da se problem verovatno javlja zbog ažuriranja Samsungove usluge SmartThings, koja omogućava povezivanje pametnih kućnih uređaja, i da pogađa telefone sa operativnim sistemom Android 12 ili starijim verzijama.

Srećom, vlasnici novijih Samsung telefona – kao što su Galaxy S24, S24 Plus, S24 Ultra i svi uređaji koji koriste novije verzije Androida – izgleda da nisu pogođeni ovim problemom.

Diskusija koju je pokrenuo korisnik rthompsonv na subredditu r/samsunggalaxy, u kojoj se detaljno opisuju problemi, dobila je više od 300 odgovora za manje od 24 sata – mnogi potvrđuju probleme sa prisilnim ažuriranjem i potom problemom sa bootloop-om.

„Radim u radnji za mobilne telefone i više od pet ljudi je već došlo sa S10 telefonima u bootloop-u danas – a nismo otvoreni ni sat vremena,“ napisao je korisnik MightyJoeTYoung.

Za one koji nisu upoznati, bootloop se odnosi na nekontrolisani ciklus ponovnog pokretanja uređaja. To je poznat simptom oštećenja podataka, neuspeha operativnog sistema ili hardverskog kvara, tako da zabrinutost vlasnika Samsung telefona u vezi sa ovim bugom nije nimalo neosnovana.

Drugi korisnici su izrazili zabrinutost na X-u, gde, u trenutku pisanja, pretraga za „Samsung S10“ vraća dugačku listu žalbi korisnika.

Korisnik themboderg je prijavio problem sa Galaxy S10 telefonom i dobio odgovor od Samsung Australia, koji im je predložio da zakažu termin u Samsung servis centru. Njihov sledeći odgovor sugeriše da im je savetovano da resetuju uređaj na fabrička podešavanja.

Na sreću, izgleda da je rešenje na putu – Samsung još nije dao zvanične izjave, ali negativeonehero je primetio dolazak zakrpe za Samsung SmartThings Framework, koja bi mogla biti namenjena za rešavanje ovog problema sa bootloop-om.

Naravno, nije jasno da li će oni čiji su telefoni zaglavljeni u bootloop-u moći da pristupe ažuriranju, s obzirom na to da je njihov uređaj možda postao neupotrebljiv.

Neki korisnici na društvenim mrežama izveštavaju da resetovanje na fabrička podešavanja može rešiti problem, ali savetujemo Galaxy korisnicima da sačekaju zvaničnu objavu od Samsunga pre nego što obave resetovanje i trajno obrišu svoje podatke.

Do tada, pratite naše izveštaje o Samsung telefonima za najnovije informacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.