Apple će rešiti problem dugog dometa zuma sa iPhone 17 Pro?

Apple je lansirao iPhone 16 seriju sa obećanjem uvođenja više AI funkcija, uz nekoliko manjih hardverskih nadogradnji. Međutim, nedavni test kamere koji je obavio DxOMark pokazao je da se iPhone 16 Pro Max muči u poređenju sa nekim kineskim konkurentima kada je reč o zadržavanju detalja, naročito kod telefoto kamere.

Jedan od razloga je senzor od 12 MP kod telefoto kamere, koji brzo gubi detalje čim korisnik počne da koristi digitalni zum i kropuje sliku.

Najnovije vesti od analitičara Džefa Pua ponovo potvrđuju njegovu prethodnu tvrdnju da će i iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max imati telefoto kameru sa periskopom od 48 megapiksela, kao i prednju kameru od 24 megapiksela.

Upotreba telefoto sočiva visoke rezolucije trebalo bi značajno da poboljša nivo detalja na slikama snimljenim pri zumu većem od 5x. Selfi kamera na iPhone 16 modelima je takođe 12 MP, pa se mogu očekivati poboljšanja i u tom segmentu.

Što se tiče glavne kamere, ona će verovatno ostati ista kao na iPhone 16 Pro modelima, koja je praktično identična onoj sa iPhone 15 Pro modela. Ipak, videćemo koliko će Apple uspeti da poboljša performanse unutar opsega fokalne dužine od 24 mm do 120 mm (glavna kamera) kod iPhone 17 Pro modela, oslanjajući se samo na unapređenja u procesiranju slike.

Analitičar takođe očekuje da će iPhone 17 Pro modeli biti opremljeni sa 12 GB RAM-a, što je povećanje u odnosu na 8 GB kod iPhone 16 Pro modela, što bi moglo bolje podržati složenije AI procesiranje na samom uređaju. Kod iPhone 16 serije, Apple je uveo 8 GB RAM-a u sve modele (što je povećanje sa 6 GB kod ne-Pro iPhone 15 modela), delom zbog novih funkcija Apple Intelligence.

Što se tiče prednjeg dela uređaja, analitičar veruje da će iPhone 17 Pro Max imati "znatno smanjen Dynamic Island," zahvaljujući usvajanju manjeg "metalens" sistema za Face ID. Ako je ovo tačno, to bi bilo prvo smanjenje veličine Dynamic Island-a od kada je predstavljen na iPhone 14 Pro modelima 2022. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.