YouTube Premium dobija veliko povećanje cena

YouTube je u nekoliko navrata podigao cene u poslednje tri godine. Poslednje veliko povećanje cena u SAD-u desilo se u julu 2023. godine, nakon čega je usledilo međunarodno povećanje cena u novembru 2023. Manje od godinu dana kasnije, YouTube ponovo povećava članarine za pretplatnike van SAD-a.

Nekoliko korisnika na Redditu prijavilo je da su tokom vikenda dobili e-mail sa obaveštenjem o značajnom povećanju njihove YouTube pretplate. U nekim slučajevima, povećanje iznosi čak 50%. Nove cene će stupiti na snagu u novembru.

Više cene pretplate odnose se na individualne i porodične YouTube Premium planove. U Irskoj, Belgiji, Holandiji i Italiji, cena YouTube-ovog porodičnog plana će od novembra iznositi 26 €, što je povećanje sa 18 € — povećanje od 8 €. Individualni plan takođe poskupljuje za 2 €, na ukupno 14 € u ovim zemljama.

U Švajcarskoj, cena porodične pretplate će se povećati na 34 CHF sa trenutnih 24 CHF. Individualni plan takođe poskupljuje na 18 CHF, što je povećanje od 2 CHF. Slično tome, u Švedskoj će cena porodične YouTube pretplate porasti sa 179 SEK na 279 SEK.

Iako većina izveštaja na Redditu dolazi od evropskih korisnika, Google takođe povećava cene YouTube Premium pretplata na Bliskom Istoku, u Singapuru, Tajlandu i Indoneziji. YouTube je već povećao cene pretplata u Indiji za 15–20% krajem avgusta.

Napomena: ako plaćate YouTube Premium pretplatu putem iOS App Store-a, možete očekivati još veće povećanje cene od novembra.

Ako ste nezadovoljni poslednjim povećanjem cena na YouTube-u, možda biste želeli da razmotrite alternative kao što su Spotify ili Apple Music za svoje potrebe strimovanja muzike. Što se tiče video sadržaja, YouTube nema pravu konkurenciju, tako da ćete ili morati da se nosite sa reklamama ili da platite više cene pretplate. Mnogi korisnici Reddita tvrde da revidirana cena pretplate čini YouTube najskupljom striming uslugom među konkurentima.

Poslednje povećanje cena na YouTube-u dolazi u trenutku kada kompanija istražuje nove načine da plasira reklame redovnim korisnicima. Nakon što je prošle godine uvela reklame koje se ne mogu preskočiti na pametnim televizorima, kompanija je nedavno najavila "Pause ads", reklame koje se pojavljuju na ekranu kada pauzirate video.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.