Sledeći iPhone SE imaće OLED ekran, potvrđuje još jedan izveštaj

Apple je dugo čekao da pređe na OLED ekrane za svoje glavne modele iPhone-a, ali iPhone SE je do sada ostao na jeftinijoj LCD tehnologiji. Međutim, to će se promeniti kada sledeći iPhone SE bude objavljen, verovatno sledeće godine.

Prema novom izveštaju iz Azije, sledeći iPhone SE će imati OLED ekran, što potvrđuje mnoge prethodne glasine. Time Apple više neće praviti nijedan pametni telefon sa LCD ekranom, što će biti udarac za Japan Display i Sharp, koji su bili dobavljači tih ekrana, a nijedan od njih ne proizvodi OLED panele za telefone (JDI isporučuje male OLED ekrane za Apple Watch).

Navodno, Apple je počeo da naručuje OLED ekrane za sledeći iPhone SE iz kineskog BOE-a i južnokorejskog LG-a. Trenutno, Samsung isporučuje oko polovine OLED ekrana za iPhone, LG ima udeo od 30%, a BOE pokriva preostalih 20%.

Britanski istraživač tržišta Omdia kaže da će OLED ekrani ove godine nadmašiti LCD ekrane po broju isporučenih panela za pametne telefone. Malo smo iznenađeni što je toliko dugo trebalo da se to dogodi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.