Apple Intelligence sada dostupan i izvan SAD-a

Apple Intelligence i dalje je u beta verziji sa iOS 18.1 i macOS 15.1. Kada je najavljena u junu, Apple je rekao da će njene AI funkcije biti dostupne samo na američkom engleskom jeziku – iako Apple Intelligence radi u drugim zemljama, prve beta verzije zahtevale su da korisnici promene region uređaja na SAD. Međutim, čini se da Apple ukida ovaj zahtev.

Sa trećom beta verzijom iOS 18.1 i macOS 15.1, koja je objavljena za developere u sredu, Apple je promenio napomene o ažuriranju. Dok su ranije napomene govorile da region uređaja mora biti postavljen na SAD, napomene za beta verziju 3 sada samo navode da korisnici moraju postaviti Siri jezik na američki engleski.

9to5Mac može potvrditi da je sada moguće isprobati funkcije Apple Intelligence jednostavno promenom jezika Siri i jezika uređaja na američki engleski, bez potrebe da se menja region. Promena regiona uređaja može uticati na format brojeva telefona i kalendara.

Naravno, funkcije kao što su Pisani alati (Writing Tools) i Sažimanje (Summarization) i dalje funkcionišu samo na engleskom jeziku, ali ova promena će sigurno obradovati one koji ne žive u SAD-u, ali žele da isprobaju funkcije Apple Intelligence. Korisnici u EU i Kini i dalje ne mogu da aktiviraju Apple Intelligence.

Važno je napomenuti da hardverski zahtevi za Apple Intelligence ostaju isti: iPhone 15 Pro ili noviji, ili iPad i Mac uređaji sa M1 čipom ili novijim.

Takođe, sa beta verzijom 3, Apple je uveo prvu verziju funkcije "Clean Up" – novu opciju za uklanjanje objekata i osoba sa fotografija. Clean Up obrađuje slike lokalno i zahteva uređaje koji podržavaju Apple Intelligence.

Iako će iOS 18 i macOS Sequoia biti objavljeni za javnost sledećeg meseca, Apple Intelligence neće biti dostupan do oktobra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.