Upisivanje ova četiri znaka moglo bi vam srušiti iPhone

Nedavno otkrivena greška uzrokuje kratko rušenje iPhone i iPad uređaja. Sve što je potrebno da se greška aktivira su samo četiri karaktera.

U sredu je jedan bezbednosni istraživač otkrio da kucanje ““:: može izazvati rušenje Apple-ovog korisničkog interfejsa, poznatog kao Springboard.

TechCrunch je potvrdio da ti karakteri zaista izazivaju rušenje Springboard-a kada se unesu u polje za pretragu u aplikaciji Settings, kao i kada se, nakon prevlačenja skroz udesno na početnom ekranu, unesu u polje za pretragu u App Library.

Kao što su neki primetili, sve što je zapravo potrebno je da ukucate “”: i bilo koji drugi karakter. Aktiviranje greške uzrokuje kratko rušenje Springboard-a, nakon čega se uređaj vraća na zaključani ekran. U nekim slučajevima, ekran trepne crno na sekundu.

Apple nije dao komentar na upit o ovoj grešci.

Istraživači koji su analizirali grešku kažu da ona ne predstavlja bezbednosni problem.

„To nije bezbednosna greška,” rekao je Ryan Stortz, istraživač za bezbednost iOS-a. Patrick Wardle, takođe istraživač iOS-a i osnivač bezbednosnog startupa DoubleYou, složio se s ovim mišljenjem.

Za sada nema dokaza koji bi sugerisali da neko drugi, osim vlasnika iOS uređaja koji ručno unosi ove karaktere, može aktivirati ovu grešku, za razliku od greške iz 2020. godine koja je izazivala rušenje Twitter aplikacije za svakog korisnika koji bi pogledao tvit sa određenim skupom karaktera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.