Threads slavi 1. rođendan sa 175 miliona aktivnih korisnika mesečno

Threads, konkurent Twitter-u koji se razvio iz Meta-ine platforme Instagram, lansiran je 5. jula 2023. U godini dana od lansiranja, ova nova društvena mreža je narasla na 175 miliona mesečno aktivnih korisnika. Ovu vest je objavio Mark Zuckerberg lično (naravno, na Threads-u).

Threads je u početku rastao neverovatnom brzinom, dostigavši 100 miliona korisnika samo pet dana nakon lansiranja. Situacija se smirila nakon toga, ali mreža nastavlja da raste – u februaru je prijavila 130 miliona korisnika, a u aprilu 150 miliona.

Tim Threads-a tiho slavi prekretnicu od 175 miliona korisnika sa novim prilagođenim ikonama. Mobilna aplikacija je ažurirana kako bi korisnicima ponudila izbor od 5 ikona (pored podrazumevane). Svakog dana će biti dodavana nova ikona. Ikone možete pronaći na kartici "Vaš profil" u aplikaciji (dodirnite ikonu rođendanske torte). Imajte na umu da su ove prilagođene ikone dostupne samo ograničeno vreme i trebalo bi da odaberete jednu do 12. jula.

Mreža Threads je povezana sa ostatkom Meta-ine imperije. Od 25. juna, korisnici u više od 100 zemalja mogu omogućiti deljenje svojih objava u širu fediverzum mrežu.

Instagram izveštava da je 63% svih objava na Threads-u isključivo tekstualno. Ipak, svaka četvrta objava na mreži sadrži bar jednu fotografiju. Pored teksta i fotografija, glasovne beleške postaju sve češće na Threads-u, iako ih mlađi korisnici češće koriste od starijih generacija. Pogledajte Instagramovu objavu o zanimljivim rezultatima istraživanja sprovedenog među 2.000 korisnika, od Gen Z do Boomera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.