iPhone 17 Slim će imati samo jednu zadnju kameru?

Već neko vreme kruže glasine da će Apple prekinuti proizvodnju iPhone Plus modela počevši od sledeće godine i zameniti ga modelom koji se trenutno naziva iPhone 17 Slim. Kao što ime implicira, ovaj model bi trebalo da bude rekordno tanak (bar kada su iPhone uređaji u pitanju), slično kao što je najnoviji iPad Pro najtanji tablet koji je Apple ikada proizveo.

Danas su procurele dodatne informacije o iPhone 17 Slim modelu zahvaljujući Ming-Chi Kuo-u, dugogodišnjem industrijskom analitičaru i poznatom po svojim insajderskim informacijama vezanim za Apple. On tvrdi da iPhone Plus trenutno čini samo oko 5% do 10% ukupnih isporuka iPhone uređaja, što je razlog za njegovo ukidanje.

iPhone 17 Slim će imati ekran od 6.6 inča sa rezolucijom 1260x2740 piksela, a pogonjen će biti A19 čipom (napomena: iPhone 17 Pro modeli će koristiti A19 Pro čip). Oblast Dynamic Island će biti slična onoj kod trenutnih iPhone modela, dok će metalni okvir koristiti leguru titanijuma sa manjim procentom titanijuma u poređenju sa iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max modelima.

Takođe, iPhone 17 Slim bi trebalo da poseduje dugo očekivani Apple-ov sopstveni 5G čip i... samo jednu zadnju kameru. Ovo je veliki korak unazad u pogledu mobilnih trendova, ali Kuo naglašava da će Apple "naglasiti inovativni dizajn forme" sa iPhone 17 Slim modelom "umesto da se takmiči u hardverskim specifikacijama". Drugim rečima, izgled će biti najvažniji kod ovog modela. Stil iznad supstance, moglo bi se reći.

Ovo je svakako interesantan potez od strane Apple-a, i možda će se isplatiti - na kraju krajeva, za uspeh mu je potrebno da privuče oko 15% ukupnih novih prodaja iPhone uređaja, što bi i dalje bilo dva do tri puta uspešnije od modela koji zamenjuje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.