iPhone 16 Pro dobija brže žično i bežično punjenje

Najnovije glasine iz Kine tvrde da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imati poboljšanja u brzini punjenja. Dok iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max mogu da dostignu do 27W koristeći kabl i do 15W koristeći MagSafe bežično punjenje, ovogodišnji modeli će navodno otići korak dalje.

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max će, kako se priča, podržavati 40W punjenje putem kabla i 20W MagSafe bežično punjenje. Naravno, to su maksimalne brzine, koje neće biti postignute tokom celog procesa punjenja.

Ostaje da se vidi kako će povećanje maksimalnih brzina uticati na stvarno vreme punjenja za obe tehnologije na ovim telefonima, pošto je to ono što ljude najviše zanima. Ipak, ako se ove glasine potvrde (a to je veliko "ako"), dobro je videti da Apple napreduje u svojim brzinama punjenja - i dalje je daleko od glavnih kineskih kompanija koje dostižu 120W putem kabla i 50W bežično, ali pravi napredak.

S druge strane, izvor ove glasine tvrdi da je poenta veće maksimalne brzine punjenja da se nadoknadi planirano povećanje kapaciteta baterije na iPhone 16 Pro i Pro Max - u osnovi, Apple želi da se telefoni pune barem jednako brzo kao njihovi prethodnici, čak i sa većim baterijama unutra.

Glasina od pre otprilike godinu dana već je tvrdila da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max dobiti tačno ova poboljšanja u punjenju, kao i da će koristiti tehnologiju "stacked" baterija koja omogućava veći kapacitet i duži vek trajanja.

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max biće predstavljeni od strane Apple-a u septembru, kao i obično, zajedno sa iPhone 16 i iPhone 16 Plus modelima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.