HMD predstavio telefon inspisan Nokia Lumijom

Nakon brojnih curenja informacija i glasina, HMD je konačno predstavio Skyline pametni telefon. Kao što se očekivalo, uređaj crpi dizajnersku inspiraciju iz Fabula dizajna Nokia Lumia i najmoćniji je pametni telefon koji je HMD do sada napravio. Pogledajmo njegove specifikacije, karakteristike i cenu.

Kao što je ranije pomenuto, Skyline preuzima dizajnersku inspiraciju iz Fabula dizajna Nokia uređaja, karakterisanog zaobljenim stranama i kvadratnim krajevima. Na prednjoj strani se nalazi 6.5-inčni OLED ekran sa Full HD+ rezolucijom i osvežavanjem od 144Hz. Ekran ima punch-hole izrez koji smešta prednju kameru od 50MP za selfije.

Unutar uređaja, Skyline pokreće Snapdragon 7s Gen 2 čipset, uparen sa 8GB ili 12GB RAM-a. Opcije skladišta variraju od 128GB do 256GB, sa microSD slotom koji se može proširiti do dodatnih 512GB.

Telefon ima trostruku kameru na poleđini, sastavljenu od glavnog senzora od 108MP, ultraširokog objektiva od 13MP i telefoto objektiva od 50MP sa mogućnošću zumiranja do 4x. Takođe sadrži HMD-ovu AI Capture Fusion tehnologiju koja maksimizira detalje na fotografijama.

Skyline napaja baterija od 4,600mAh koja podržava 33W žično punjenje i 15W magnetno Qi2 bežično punjenje. Nažalost, HMD ne uključuje kompatibilni adapter u kutiji. Možete kupiti zidni punjač od 33W za dodatnih £30 ili adapter sa dva porta od 30W za £20 na njihovom sajtu.

Telefon koristi Android 14 iz kutije i obećava dve velike OS nadogradnje i tri godine sigurnosnih zakrpa. Takođe uključuje "Detox Mode" za ograničavanje notifikacija i pristupa društvenim mrežama za one koji žele digitalni detoks, kao i prilagodljivo dugme sa strane za brzi pristup omiljenim aplikacijama i funkcijama.

Izuzetna karakteristika HMD Skyline-a mogla bi biti njegova popravljivost. HMD tvrdi da se uređaj može popraviti za manje od deset minuta zahvaljujući dizajnu "Gen 2 repairability". Korisnici sami mogu lako zameniti komponente kao što su ekran, baterija i port za punjenje koristeći standardne iFixit setove. Rezervni delovi će biti dostupni direktno od HMD-a.

HMD Skyline je cenjen na €499, $499, ili £399. Ako vam se uređaj pokvari i želite da ga sami popravite, možete kupiti ekran za $95, poklopac baterije za $30, bateriju za $25 i port za punjenje za $20. Za vašu prvu kupovinu, trebali biste nabaviti set za popravku od iFixit-a, koji košta dodatnih $5.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.