Novi iPhone 16 Pro renderi otkrivaju poznati dizajn sa malim izmenama


Novi CAD renderi iPhone-a 16 Pro pružaju novi uvid u dizajn nadolazećeg telefona, sugerirajući poznati izgled sa nekoliko ključnih promena. Dok su neki curenja sugerovala drastičniji redizajn, ovi renderi, dobijeni od strane 91Mobiles, ukazuju na više iterativni pristup.

Prednji deo iPhone-a 16 Pro izgleda da zadržava Dinamičko ostrvo koje je predstavljeno sa iPhone 15 Pro. Dok ovaj skica prikazuje dvostruki otvor za kamere radi jasnoće, konačni dizajn može ličiti na prethodnu verziju. Pozadi se nalazi dizajn kamere u izbočini koji je u skladu sa prethodnim iPhone modelima, potencijalno demantujući curenja koja sugerišu drastičniji raspored kamera.

Najintrigantnije dodatke čine nova dugmad. Renderi prikazuju navodno "Dugme za snimanje" smešteno na levoj strani, potencijalno zamenjujući kućište za mmWave antenu. Ovo dugme bi moglo služiti kao posvećeno dugme za kameru, omogućavajući brzo snimanje fotografija i video snimaka, ili pružiti dodatne funkcije poput kontrole zumiranja. Druga mogućnost je da će delovati kao dugme za veštačku inteligenciju, odražavajući rastući fokus Apple-a na veštačku inteligenciju.

Iako "Dugme za snimanje" deluje kao pouzdan dodatak na osnovu izveštaja od 91Mobiles i MacRumors-a, postoji neka razlika u vezi sa "Dugmetom za akciju" predstavljenom na iPhone 15 Pro. Neke curenja sugerišu malo veće "Dugme za akciju", dok drugi tvrde da je Apple odustao od ove ideje u korist zadržavanja istog dizajna.

Pored dugmadi, curenja sugerišu blagi porast veličine ekrana za oba modela iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, prelazeći sa 6.1 inča i 6.7 inča na 6.3 inča i 6.9 inča, redom. Ovo se uklapa u očekivanja tanjih ivica za bogatije iskustvo gledanja.

Sistem kamera takođe može doživeti nekoliko primetnih poboljšanja. iPhone 16 Pro bi mogao da pozajmi 5X telefoto sočivo od svog većeg brata, iPhone 16 Pro Max, nudeći poboljšane mogućnosti zumiranja. Osim toga, curenja sugerišu 48MP ultra-širok senzor ekskluzivan za Pro modele.

Iako dizajn možda nije radikalno drugačiji, iPhone 16 Pro izgleda da nudi neka zanimljiva poboljšanja. Nova dugmad, posebno "Dugme za snimanje", mogla bi uneti dobrodošle promene za fotografe i snimatelje. Sa većim ekranom i potencijalno snažnim nadogradnjama kamere, iPhone 16 Pro se čini da je iterativan, ali vredan naslednik.

Važno je imati na umu da se radi o curenjima, i da se finalni dizajn od Apple-a može razlikovati. Međutim, ovi renderi pružaju uverljiv uvid u ono što možemo očekivati od nadolazećeg iPhone 16 Pro. Ranije ovog meseca, 91Mobiles je takođe otkrio CAD renderovane slike iPhone SE 4 koji pokazuju dizajn sličan iPhone 14.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.