Svi korisnici X (Twitter) moraće da plaćaju mesečnu pretplatu za korišćenje platforme?



Elon Musk, poznat kao osnivač kompanija Tesla i SpaceX, nedavno je iznenadio javnost izjavom koja sugeriše da bi X (ranije poznat kao Twitter) mogao napraviti drastičan zaokret u svom poslovnom modelu. Ova moguća promena ka pretplati mogla bi biti jedna od najkontroverznijih odluka dosad koje je doneo ovaj poznati preduzetnik.

Tokom nedavnog video-prenosa u kojem je razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahom, Elon Musk je spomenuo da se X priprema za prelazak na poslovni model sa plaćenom pretplatom za sve svoje korisnike. Milijarder je dodao da "mala mesečna naknada za korišćenje X sistema" može pomoći u suočavanju sa "velikim armijama botova" na ovoj mikroblogging platformi.

Musk je dalje dodao: "Jer bot košta deo centa - nazovimo to desetinom centa - ali čak i ako (izrađivač bota) mora platiti nekoliko dolara, efektivni trošak botova je vrlo visok." Nažalost, Elon nije konkretno naveo koliko će iznositi mesečna pretplata kada bude uvedena. Međutim, verovatno će biti drugačija u odnosu na trenutni Premium plan.

Musk veruje da bi ovaj korak primorao izrađivače botova da registruju novi način plaćanja za svaki pojedinačni bot. Drugim rečima, otežao bi ljudima da stvaraju lažne naloge na platformi. Trenutno, ovo je sve informacije koje su podeljene u vezi sa ovim značajnim zaokretom, tako da ostanite uz nas za više ažuriranja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.