iPhone 14 Pro Max je najprodavaniji telefon u prva tri meseca 2023.


Prema najnovijem izveštaju Canalys-a, Apple-ova linija iPhone uređaja dominirala je premium segmentom u prvom tromesečiju 2023. godine. Prema njihovim procenama, najprodavaniji flagship bio je iPhone 14 Pro Max, a sledili su ga iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13.

31% svih isporuka između januara i marta 2023. godine bili su premium uređaji sa cenom iznad 500 dolara, što je najviše u poslednjih pet godina. Ovaj poseban segment povećao se za 4.7% u odnosu na prethodnu godinu, što je znatno nadmašilo ukupno tržište pametnih telefona koje je opalo za 13.3% na godišnjem nivou.

Podaci su pokazali da je najprodavaniji Android flagship u prvom tromesečiju bio Samsung Galaxy S23 Ultra. Na listi Top 15 uređaja dominiraju Samsung i Apple, što je razumljivo s obzirom na širu dostupnost njihovih premium uređaja.

Na primer, Google prodaje seriju Pixel 7 u 17 zemalja; Oppo svoj Find N2 zadržava za kinesko tržište, dok Honor još uvek pokušava sustići konkurenciju i bio je kasno prisutan na tržištu sa lansiranjem Magic5 Pro u aprilu.

Canalys je objavio da su tri uređaja iz iPhone 14 serije bila među tri najprodavanija flagship uređaja u prvom tromesečiju 2023. godine. Analitičar Canalys-a, Nicole Peng, izjavila je ranije ove nedelje da će proći neko vreme dok se dobavljači ne vrate na pravi put i zabeleže zdrav porast isporuka. Prognoza za 2023. godinu je da će potražnja ostati slaba, ali se nadaju da će 2024. godina doneti povratak rastu.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.