Samsung predstavio Galaxy Note 3


Nakon više meseci iščeivanja i raznih informacija o mogućem izgledu, večeras je Samsung na IFA sajmu konačno predstavio novi Galaxy Note 3.

Za početak treba istaknuti da su u Samsung-u ozbiljno shvatili kritike korisnika, i izbacili plastiku, ali nisu želeli da noriste ni aluminijum (što bi mnogi voleli). Iznenađujuće, dolučili su se za neku vrstu veštačke kože koja bi trebala da osigura odličano držanje u ruci.



Što se dimenzija tiče one su 151.2 x 79.2 x 8.3mm, a masa iznosi 168 grama. Naravno, Note dolazi sa S Pen olovčicom i odgovarajućim softverom, a jedna od novina je i Whereas Scrapbook koji omogućava jednostavno kopiranje i skladištenje bilo čega zaokruženog na ekranu. Naravno, tu je još sva sila novotarija koje prati S Pen, a spomenućemo još S Finder funkciju koja omogućava jednostavno traženje pojmova pomoću brzog upisivanja ključnih reči.



Sa hardverske strane, Samsung Galaxy Note 3 dolazi sa 5,7″ Super AMOLED ekranom rezolucije 1920 x 1080 tačaka. Pokreće ga četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 800 procesor takta 2,3 Ghz u jednoj varijanti, a u drugoj osmerojezgreni Exynos 5 Octa takta 1,9 GHz. Uređaj dolazi sa čak 3GB RAM memorije, a interna memorija iznosi 16, 32 ili 64 GB zavisno od modela, a tu je i podrška za memorijske kartice.

Kamera ima senzor od 13 MP, a baterija kapacitet od čak 3200 mAh. Naravno, tu je i LTE povezivost.

Što se tiče dostupnosti, u prodaju širom sveta kreće 25. septembra, a biće dostupan u 9 različitih boja kućišta. Kada će biti dostupan i Srbiji, i po kojoj ceni, trenutno nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    bolje je da su izabrali aluminijum


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.