Google želi da kupi WhatsApp za milijardu dolara?


Kako prenose brojni online mediji, Google je navodno u velikim pregovorima oko kupovine popularnog WhatsApp servisa i aplikacije za razmenu poruka.

Kako se navode neimenovani izvori bliski ovim pregovorima koji su počeli pre četiri-pet nedelja, Google bi ova akvizicija mogla koštati 1 milijardu dolara. WhatsApp je osnovan i pokrenut 2009. godine od strane bivših uposlenih Yahho-a, a postao je veoma popularan širom raznih mobilnih platformi, preko čijeg se servisa pošalje čak 10 milijardi poruka dnevno.

U poslednje vreme, komunikacija i razmena poruka postao je važan segment mobilnih uređaja, a nedavno su se pojavile glasine koje kažu da Google radi i na jedinstvenoj komunakcionoj platformi pod nazivom Babel, što bi trebalo uključivati Google Voice, Hangouts, Talk, čime bi dodatak usluge kao WhatsApp bio pun pogodak.

Pretpostavlja se da Google nema vremena za izgradnju sličnog servisa od nule, pa se odlučio na ovakav potez, a verovatno im je interesantan i prilično stabilan tok prihoda koji ostvaraje ova aplikacija.

Na iOS platformi korisnici plaćaju 1 dolara za download aplikacije, dok Android korisnici plaćaju isti iznos nakon godine dana besplatnog korišćenja. Navodno je i Facebook bio zainteresovan za istu kupovinu, ali očigledno se nije moglo pronaći zajedničko rešenje.

Detaljnijih informacija u ovom trenutku nema, ali ako dođe do realizacije ovog plana, WhatsApp bi bio drugi mali projekat kupljen po ovoj ogromnoj ceni, baš kao što je Facebook platio Instagram.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.