Predstavljen Samsung Galaxy S4


Na svom UNPACKED događaju u središtu New Yorka, Samsung je noćas (po našem vremenu) predstavio svoj novi top model Galaxy S4.

Novi Galaxy dolazi sa 5″ sa HD AMOLED ekranom uz gustoću od 441 ppi i Gorilla Glass 3 zaštitnim staklom. Uređaj koristi Samsung-ov Exynos 5 Octa čipset sa četiri Cortex-A15 jezgra na taktu od 1,8 GHz i PowerVR SGX 544MP3 GPU. Neka tržišta ipak će dobiti verziju sa Snapdragonom 600 i četiri Krait 300 jezgra sa Adreno 320 grafikom, ali oba čipseta imaće podršku za LTE, a tu je još i 2 GB RAM memorije i 16/32/64 GB interne memorije (koja je proširiva microSD karticama do 64 GB). Baterija ima kapacitet od 2.600mAh i može da se jednostavno ukloni i zameni drugom. Dolazi sa zadnjom kamerom rezolucije 13 MP (1080p) i prednjom od 2 (1080p) MP. Uređaj pokreće Android 4.2.2 (Jelly Bean).



Dizajnom se minimalno razlikuje od svog prethodnika, ali je vidljivo je veći i uz manje zaobljene uglove, a vidljivo je da i je ivica kućišta tanja pa zbog toga ekran zauzima veću površinu u odnosu na celinu. Kap što je i očekivano, kućište je izrađeno iz polikarbonata, ali je prisutan i aluminijumski okvir. Uređaj ima dimenzije 136.6 x 69.8 x 7.9mm a "težak" je 130 grama. Od svog predhodnika je tanji, lakši i čvršći!



Kameri je posvećeno dosta pažnje, pa ćete tako sa njom praviti prava umetnička dela. Galaxy S4 ima funkciju koja se zove Dual Camera, a koja omogućava istovremeno snimanje sa prednjom i pozadinskom kamerom. U finalnom videu moguće je tako videti "picture-in-picture" snimak napravljen sa obije kamere, kao i razne druge efekte... Drama Shot omogućava "time lapse" snimanje sa 100 slika u sekundi, a Sound & Shot funkcija za snimanje slike popraćene zvukom. Tu je još i "Eraser" za jednostavno brisanje detalja sa fotografija.

Story Album vam omogućava da na jednostavan način organizujete vaše fotografije sa putovanja ili rođendana u albume. Na slike se mogu staviti oznake a sve zajedno možete deliti na društvenim mrežama.

Takođe zanimljivo je i da uređaj podržava text-2-speach i speach-2-text mogućnosti za otprilike desetak svetskih jezika. Prevoditi (S Translator) može i "čitani" tekst, dakle tekst kojeg fotografišemo, a može i dok chatujemo sa nekim ko govori nama nerazumljiv jezikom (koji doduše mora biti svetski raširen).

Samsung WatchOn omogućava pretvaranje Galaxy-ja u univerzalni daljinski upravljač zahvaljujući infracrvenom portu.

S Voice Drive je softver zamišljen je za korisnike koji često voze. Korisnicima omogućava komunikaciju sa korisnikom bez da posežete za uređajem. Navigacija je ugrađena u sam uređaj, stoga nema potrebe za dodatnim aplikacijama. Dakle, S Voice Drive zapravo je lični asistent, odnosno konkurent Apple-ovom Siri-ju.

Knox je takođe jedna novost namenjena poslovnim korisnima, drugim rečima odvaja poslovni svet od privatnog i sve to na jednom uređaju.

Air Gesture je još jedan od odličnih noviteta koji omogućava listanje stranica bez da morate prstom dotaknuti ekran, dakle sve što trebate jest mahnuti ispred ekrana. Primera radi, ovo će dobro doći u situacijama da imate mokre ili lepljive ruke. Tu su još dve skroz praktične novotarije - Smart Pause i Smart Scroll. Dakle, ukoliko se odmaknete li odmaknete pogled od uređaja, npr., možete zustaviti (to jest, pauzirati) reprodukciju videa, a web-stranice možete scrollovati, na primer, tako da mahnete rukom ispred ekrana u smeru u kojem želite da se pomerite sadržaj.



Samsung Galaxy S4 će podržavati 3G i 4G LTE, a radiće na svim relevantnim frekvencijama koje mobilni operateri koriste širom sveta. Za povezivanje, omogućiće 100mb download i 50mb upload, tu je WiFi, Bluetooth 4.0, i IR LED. Omogućeno je i bežično punjenje, a tu je i gomila senzora: termometar, barometar, digitalni kompas, senzor pokreta, senzor blizine i žiroskop.



Galaxy S4 (piše se arapski, ne rimski) biće dostupan krajem aprila kod 327 operatera i 155 zemalja. Uređaj će se prodavati u beloj i plavoj boji kućišta.

Preporučujemo da pogledate snimak događaja pogledajte u nastavku kako bi se bolje upoznali sa novim Galaxy-jem (počinje na 40 minutu):


Više pogledajte i na službenim stranicama.













Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
4
  1. Анониман kaže,

    gledao predstavljanje, super su mu mogućnosti


  2. Анониман kaže,

    Jeste dobar ali bice preskup


  3. Nokia 3310 kaže,

    Mislim da za njega ni 1000 evra nije uzaludno dati :)


  4. Анониман kaže,

    Kao i svaki Šljamsung do sad...plastikaner koji je identičan prethodniku. Ništa zanimljivo.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.