Službeno predstavljeni BlackBerry Z10 i Q10


Kanadska kompanija Research In Motion (RIM), koja je poznata po BlackBerry naprednom telefonu, odlučila je da promeni ime u – BlackBerry. Razlog je istovremeno simbolični novi start za kompaniju i rekonstrukcija njenog identiteta u cilju bolje prepoznatljivosti. Nekada veliki RIM, odnosno BlackBerry, već je dugo na klimavim nogama usled neprilagođenosti tržištu kojim dominiraju iPhone i telefoni bazirani na Android operativnim sistemima.

Kompanija je takođe predstavila i napredne telefone BlackBerry Z10 i BlackBerry Q10, koji, jasno, koriste BlackBerry 10 operativni sistem, značajan po tome što predstavlja veliki napredak u odnosu na zastareli BB7. Model Z10 ima 4.2-inčni ekran rezolucije 1280x756 tačaka što daje gustoću od 356 ppi, osetljiv na dodir, dok je Q10 predviđen za one kojima odgovara fizička tastatura.

Upravo je Z10 namenjen napadu na iPhone i društvo, a između ostalog može se pohvaliti i dvojezgrenim Snapdragon S4 Plus procesorom na 1.5GHz, 2GB RAM-a, kamerom rezolucije 8 megapiksela, mogućnošću snimanja 720p videa, 16GB interne memorije (proširivo microSD memorijskim karticama) podrškom za 4G, HDMI izlazom, 1800 mAh baterijom. Uređaj će se prodavati u crnoj i beloj boji kućišta.



BlackBerry Q10 sadrži tradicionalnu QWERTY tastaturu po kojoj su BlackBerrji oduvek bili poznati. Dolazi sa ekranom dijagonale 3,1 inča u rezoluciji 720x720 točaka (330 ppi). Procesor je isti kao kod modela Z10, dakle dvojezgreni Snapdragon takta 1,5 GHz.



Sada dostupnw informacije govore da će novi BlackBery-ji će podržavati Skype i ostale VoIP protokole, što na prethodnim generacijama BlackBerry-ja nije bio slučaj. Takođe, spremne su i sve važnije aplikacije poput onih za društvene mreže i sl. koje će biti dostupne odmah.

BlackBerry Z10 biće od sutra dostupan u Britaniji u okviru ugovora sa tamošnjim telekomunikacijskim kompanijama; u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. februara po ceni od 520 eura bez ugovora; u Kanadi od 5. februara po ceni od 150 dolara uz trogodišnji ugovor; i u Americi od marta. Globalna dostupnost ovih modela je najavljena za april.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. brzi kaže,

    Zasigurno kupujem ovaj telefon!!!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.