Razer Edge je tablet za prave igrače


Razer je na CES-u službeno predstavio Windows 8 tablet namenjen prvenstveno gamerima jer dolazi sa gamepad kontrolerom koji ima hardverske tipke za upravljanje igrima.

Uređaj dolazi sa ekranom dijagonale 10,1 inča, a isporučivaće se u dve verzije – osnovnoj po ceni od 999 dolara i skupljoj Pro verziji koja će se moći kupiti po 1,299, odnosno 1,499 dolara.

Ideja iza Edge-a je da se u jedan uređaj ugura PC, tablet i prenosna konzola, a kako bi to i ostvarila, kompanija će svoj igrački tablet isporučivati sa Windows-om 8, 10.1 inčnim ekranom rezolucije 1366x768 piksela, web kamerom, USB 3.0 portom, HDMI i audio izlazom, kao i opcionalni dodatak za spajanje tastature na njega.

Osnovni, jeftiniji, radi na Intel-ovom Core i5 procesoru, ima 4GB RAM-a, 64GB SSD-a i dolazi sa Nvidia GT640M grafičkim rešenjem.

Razer Edge Pro radi na još jačim procesorima – Intel-ovim Core i7, ima 8GB RAM-a i 128, odnosno 256GB SSD-a a upravo o veličini SSD-a zavisi i njegova cena.

Obe verzije uređaja imaju USB 3.0 priključke, podršku za Bluetooth 4.0 i rade na punoj verziji Windows-a 8, što praktično znači da na njima mogu igrati igre kao i na običnim računarima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.