Dobio iPhone i listu od 18 pravila


Zamislite da dobijete iPhone, pa sreći nema kraja (iako bi mi bili srećniji da dobijemo neki Android uređaj, al ajd) i onda dobijete listu od 18 pravila. Bedak.

Upravo to se dogodilo 13-godišnjem Greggu Hofmannu kada je dobio ono što je oduvek želeo - novi iPhone. Uz iPhone njegova majka dala mu je listu od 18 pravila i korisnih saveta, a ukoliko neko pravilo sa liste prekrši - oduzeće mu iPhone. Iako mu se lista nije svidela (kad je vidite neće ni vama) ipak je na kraju pristao.

Iako se nekima lista nije svidela, mnogi su pohvalili njen potez, a vest je do sada skupila na desetine hiljada lajkova.

Lista pravila izgleda ovako:

1. Telefon je moj, kupila sam ga, plaćam račune i samo sam ti ga pozajmila. Nisam li najbolja?
2. Uvek ću znati lozinku
3. Kad telefon zvoni, javi se. Lepo pozdravi i budi pristojan. Ne ignoriši pozive mame ili tate. Nikad.
4. Telefon ćeš nam dati svake večeri 19 i 30 kada imaš školu i svakog vikenda u 21h. Biće isključen preko noći i uključen ujutro. Ne zovi prekasno ako misliš da će se roditelji javiti pre prijatelja kojeg zoveš. Slušaj te instinkte i poštuj te porodice na način na koji želiš da oni poštuju tvoju.
5. Telefon sa tobom ne ide u školu. Razgovaraj sa ljudima lično. To je životna veština.
6. Ako upadne u WC šolju, razbije se ili nestane, odgovoran si za popravke. Kosi travu ili sačuvaj novac od rođendana. Moglo bi se dogoditi, budi spreman.
7. Ne koristi tehnologiju da bi nekog slagao ili prevario. Ne uključuj se u razgovore koji bi nekog mogli povrediti. Budi dobar prijatelj.
8. Ne šalji poruke, e-mailove i ne govori ništa što ne bi rekao lično.
9. Cenzuriši se
10. Bez pornografije. Koristi informacije koje bi mogao podeliti sa mnom. Ako imaš bilo kakva pitanja, pitaj stvarnu osobu. Po mogućnosti mene ili oca.
11. Isključi zvuk u javnosti. Pogotovo u bioskopima, restoranima i kada pričaš s drugim ljudima. Nisi nepristojan i ne dopusti da iPhone to promeni.
12. Ne šalji drugim fotografije delova svojeg ili tuđeg tela. Nemoj se smejati. Jednog ćeš dana doći u napast usprkos svojoj inteligenciji. Cyberspace je moćniji od tebe i takve je stvari kasnije nemoguće povući.
13. Ne snimaj hrpu fotografija i videa. Ne trebaš zabeležiti svaki trenutak, proživi ga. Pamtićeš ih zauvek.
14. Ostavi telefon kod kuće, ponekad, i osećaj se dobro zbog toga. Ne radi se o delu tebe niti o živom biću. Nauči živeti bez njega. Budi veći i jači od straha da ćeš nešto propustiti.
15. Skidaj muziku koja je nova, klasična ili drugačija od onog što slušaju milioni tvojih vršnjaka. Vaša generacija ima pristup kao nikada u istoriji. To je dar. Proširi svoje vidike.
16. Igraj igre koje te potiču na razmišljanje.
17. Otvori oči, gledaj oko sebe. Divi se stvarima bez guglanja.
18. Prekršićeš ova pravila. Uzeću ti telefon. Sešćemo, razgovarati i pokušati ponovno. Ti i ja celo vreme ćemo učiti. Na tvojoj sam strani i u ovom smo zajedno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    brate a sto ne uzmes nokiu 3110 i da te ne boli glava.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.