Apple predstavio novi MacBook Pro


Apple je uobičajeno softversku WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciju iskoristio za najavu novog hardvera, pa su osim MacBook Air modela predstavili i nove MacBook-ove o kojima se proteklih meseci puno pričalo.

Ponovo bez previše iznenađenja, i oni su bazirani na Ivy Bridge procesorima brzine do 2,7 GHz sa TurboBoostom do 3,7 GHz, mogu biti opremljeni sa do 16 GB DDR3 1600 memorije i imaju GeForce GT 650M grafičku kartu.

Najveći novitet o kojem se pričalo je potvrđen - Retina ekran koji na 15-inčnom modelu ima rezoluciju 2880x1800 piksela. Naravno, kao i na iPhone-u, to će značiti da će developeri morati da unaprede softver kako bi znao iskoristiti veću rezoluciju ekrana i na njoj izgledao najbolje moguće.

Apple tvrdi i kako su potpuno od nule osmislili unutrašnjost laptopa, zbog čega su ga uspeli prilično stanjiti, pa je unibody kućište nešto lakše i debelo samo 1,7 cm.

Nezgodan trend otkrivanja svih noviteta na novim Apple proizvodima unapred tako je nastavljen, čime firma bez sumnje gubi deo magije koju se Steve Jobs snažno trudio da zadrži. Nije ni čudo stoga da je prvi čovek Apple-a, Tim Cook, nedavno izjavio kako će se najviše posvetiti upravo čuvanju tajni vezanih za nove proizvode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.